Autor: 021.rs

Novi Sad
21.05.2024.
08:57 > 08:46
Sasvim druga priča je saopštila da je potrebno što pre uvesti jednogodišnji moratorijum na izdavanje građevinskih dozvola za objekte višeporodičnog stanovanja.
  • Logika

    22.05.2024 12:40
    1. Očigledno je da ovaj sumanuti stampedo gradnje ne čini cene stanova pristupačnijim.
    2. Ako je tvoja struka potrebna i tražena, kako ne možeš da priuštiš stan?
    3. Ako ne možeš finansijski da izdržavaš porodicu, zašto si je zasnovao?
    4. Ako ti je život u grad preskup, valjda je normalno da odeš da živiš negde drugde, umesto što onima koji mogu da ga priušte priželjkuješ urbanistički haos.
  • Dule

    21.05.2024 13:56
    U gradu gde mlada porodica ne može da priušti niti da nađe sebi stan sem ako ne radi u IT-u, stranka koja pretenduje na vlast predlaže jednogodišnji moratorijum na gradnju stanova???

    Evo vam pametniji predlog: od prodaje svih budućih parcela, napravite fond za gradnju gradskih stanova i dajte ih stanovnicima čije su nam struke potrebne.
  • Le Kler

    21.05.2024 11:21
    Tako je!!Za ovu ovakvu gradnju mora neko da odgovara, što pre to bolje!!Napravili privatnu prćiju od tako lepog grada zarad svojih ličnih interesa!! Sramota i ruglo!!
  • Robot

    21.05.2024 10:09
    Komunizam
    Iako nakaradan i katastrofalan, bio je vrhunac društvenog uređenja u Srba.
    Sad samo idemo nizbrdo i kraja nema.
  • Lala

    21.05.2024 09:43
    Uvesti..
    moratorijum na osnivanje stranaka upravo kao sto je ova!!!!!
  • novi prostorni

    21.05.2024 09:42
    PLAN
    Slažem se da se napravi,osmisli novi plan i da ljudi ne žive u kavezima,da ima i zelenila, a garaže obavezno uz stan. Tako računati ove cene stanova.
    Ovako vidimo da ne ide i da,kolaps grada je već prisutan.
  • L

    21.05.2024 09:34
    Nazalost to bi dovelo do povecanja cene kvadrata, s jedne strane potrebno je ovo sve navedeno a opet uzdrmace trziste jos vise.
  • Titov Pionir

    21.05.2024 09:20
    šta vi znate o gradnji?
    To što je vama čudno, SNS-u je normalno. Dosta više bre sa tom laloškom gradnjom. Dosta više sa tim kućama do ulice, ajnfort kapijama, prostorom za parking ispred kuće, drvetom koje pravi lad i klupom da se sedne i odmori. Dosta više sa velikim dvorištima poput parkova. Pravi, novi SNS Novosađanin želi da živi u kanjonu između dve zgrade, da ima pogodne uslove za uzgoj pečuraka, on ne želi da mu dete izgori na suncu u dvorištu, već da ima porcelanski ten. Njemu ne treba parking mesto, on će ga sam oteti kao pravi muškarac. Njemu ne treba trotoar, jer ga nije imao ni tamo odakle je došao. On ide po sred puta. I taj svež vazduh je za slabiće, pravi novi Novosađani udišu muški dizel-vazduh. Njemu ne treba dvorište da mu se igra dete, jer mu je kupio računar i telefon pa se igra na njima. Ne treba mu intima, jer on nema šta da krije. Ne treba mu zvučna izolacija u zgradi jer želi da sa svima podeli svoju "kulturu". Zašto da krije svoju "kulturu"? Nema on čega da se stidi. Ne smeta mu ni miris fekalija koji prosto opija u mnogim kvartovima grada, jer on nuždu i uglavnom vrši napolju. Ovo je novi pravac arhitekture, novi pravac gradnje, zvani SNS brutalizam. Spram tog "stila" gradnje, komunistički brutalizam u arhitekturi izgleda kao arhitektura baroka, kao vreme renesanse...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna